
telefon-bagimliligi-6
Telefon Bağimlılığina Son ! İnsanlar bulundukları ortamlara odaklanmak yerine sürekli telefonlarıyla uğraşmaları önemli bir sorun haline geldi. Bu duruma son vermek isteyen YONDR adındaki firma telefonu kullanmayı engelleyen bir telefon çorabı üretti. Bunun için telefonunuzu sessize alıp yondr’ın içine koyuyorsunuz ve ağzını manyetik bir mekanizma ile kapatıyorsunuz.

Yondr özellikle okullarda öğrencilerin telefon bağimliliğinin önüne geçmek için kullanılıyor. Öğrenciler okula girerken telefonlarını sessize alıp yondr’ın içine koyuyor ağzı manyetik bir mekanizmayla kilitlendikten sonra telefon öğrenciye geri veriliyor. Öğrenciler gün boyu telefonlarını yanında taşısalarda kullanamıyor. Günün sonunda okuldan çıkarken kilit tekrar açılıyor ve öğrenciler telefonlarına tekrar kavuşuyor. ABD’de binden fazla okulda kullanılan üründen öğretmenler genel olarak hayli memnun .

öğrencilerin derse daha çok odaklandıklarını ve birbirleriyle daha çok sohbet ettiklerini söylüyorlar. Tabi kilidi açmaya çalişan yada çorabı parçalayarak telefonu çıkarmaya çalışan öğrencilerde var ama genel olarak öğrencilerin bu sisteme aliştiği görülüyor . önce çocuklara telefon alıp sonra onların telefon kullanmasını engellemeye çalişmak modern çagin ikilemlerinden biri olsada yondr bu probleme basit ve etkili bir çözüm getiriyor. Telefon Bağimlılığina Son !

Teknoloji bağımlılığının belirtileri
- Yalnızca birkaç dakika diyerek saatler harcamak.
- Çevrenizdekilere ekran karşısında geçirdiğiniz zaman hakkında yalan söylemek.
- Uzun süre bilgisayar kullanmaktan dolayı fiziksel sorunlardan şikâyet etmek.
- Anonim bir kişiliğe bürünmek, insanlarla internet üzerinden konuşmayı yüz yüze konuşmaya tercih etmek.
- İnternete girmek için yemek öğünlerinden, derslerden ya da randevulardan ödün vermek.
- Bilgisayarınızın başında çok fazla zaman geçirdiğiniz için suçluluk duyuyorken bir yandan da büyük bir zevk almak ve bu iki duygular arasında gidip gelmek..
- Bilgisayarınızdan uzak kaldığınız zaman gergin ve boşluktaymış gibi hissetmek.
- Gece geç saatlere kadar bilgisayar başında kalmak.
Daha fazla
kripto sanatı hakkında genel bilgi
Avast Antivirüs programının kirli oyunları
Günümüzde Mahremiyet Teknolojisi